34 рецепти піци

Італійська піца 

На дошці просіяти гіркою борошно, в центрі зробити лунку, покласти в неї дріжджі, сіль, влити воду, ретельно перемішати. Додати ще трохи води, щоб тісто стало ніжним. Сформувати кулю, покласти в миску, посипати борошном, покрити рушником і поставити в тепле місце на 3 години.
Потім перемісить тісто на столі, злегка обвалявши у борошні, розкачати качалкою. Покласти на широку і низьку сковороду так, щоб покрити стінки, змастити олією, викласти шматочки анчоусів, очищені від кісток, скибочки помідорів, сиру, сіль, перець, материнку, полити рослинною олією, загнути краї тіста. Поставити в дуже гарячу духовку на 10 - 15 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 400 г, дріжджі - 20 г, вода (тепла) - 100 г, сіль - 0,5 ч. ложки.

Начинка для піци: помідори (очищені від шкірки) - 500 г, сир - 300 - 400 г, анчоуси - 50 г, оливкове масло, материнка, перець чорний мелений, сіль.


Піца по-лігурійськи

Ретельно перемішати муку, маргарин, воду і дріжджі, розведені в молоці, замісити тісто, поставити його в тепле місце на 2 години. Підсмажити в рослинній олії скибочки цибулі до рожевого кольору, додати помідори, очищені від шкірки і нарізані скибочками, посолити, тушкувати 30 хвилин, потім зняти з вогню, додати базилік і шматочки анчоусів. Розкачати тісто. Викласти його на сковороду так, щоб покрити стінки, і покласти приготовлену начинку, додати в неї зубки часнику, маслини, посипати материнкою. Закрити краї тіста. Поставити в духовку з середньою температурою на 40 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 400 г, дріжджі - 20 г, маргарин - 100 г, вода - 70 г, молоко - 70 г, сіль.

Начинка для піци: помідори - 600 г, анчоуси (салака) - 4 шматочка, цибуля ріпчаста - 0,5 шт., Часник - 2 зубки, маслини - 12 шт., Олія рослинна, сіль.

Піца з овочами 

У просіяному борошні зробити лунку, покласти в неї розм'якшене вершкове масло, яйце, сіль і столову ложку води, вимісити тісто, накрити його рушником і поставити на 2 години в холодильник. Потім тісто розкачати в пласт, вирізати коло і викласти у форму або глибоку сковороду, змащену жиром, загнув по краях. Спаржу проварити 10 хвилин в киплячій солоній волі. Нарізати сир на дрібні шматочки, дрібно нарізані помідори спасерувати у вершковому маслі. Окремо один від одного спасерувати у вершковому маслі дрібно нарізану цибулю, цибулю-порей та моркву. На тісто викласти тонко нарізані шматочки сала, на нього покласти сир, помідори, цибуля, морква, спаржу і залити сумішшю зі сметани, молока, яєць, солі і перцю. Зверху піцу посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки. Запікати в духовці при середній температурі 1 годину 15 хвилин. До столу подавати гарячим.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 300 г, масло вершкове - 150 г, яйце - 1 шт., Вода - 20 г, сіль.

Начинка для піци: сало копчене - 200 г, сир твердий - 200 г, масло вершкове - 50 г, сметана - 100 г, молоко - 200 г, яйця - 3 шт., Спаржа - 50 г, цибулю-порей - 150 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., морква - 2-3 шт., помідори - 3 шт., петрушка (зелень) - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль - 5 р.


Піца з помідорами

Приготувати дріжджове тісто на опарі, розкачати його і розмістити по всій поверхні дека. Порубану цибулю посмажити в рослинній олії, зняти з вогню і перемішати з кубиками сиру. Отриману масу рівномірно укласти на поверхні тіста, покрити суцільним шаром з гуртків помідорів. Приправити сіллю і перцем. Випікати на хорошому середньому вогні. Крім того, можна використовувати і нарізані кружками 2 сардельки.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 350 г, дріжджі - 20 г, цукор - 1ч. ложка, молоко - 100 г, яйця - 2 шт., маргарин - 40 г, сіль.

Начинка для піци: помідори - 500 г, сир - 200 г, цибуля ріпчаста - 4 шт., Олія - 5 ст. ложок, перець чорний мелений, сіль.


Піца з солодким перцем і зеленню 

Приготувати листкове тісто і поставити на 30 хвилин у холодильник. Потім розкачати в пласт і викласти на деко. Помідори розрізати на 4-6 частин кожен і викласти на тісто. Солодкий перець очистити від насіння, крупно порізати, додати в нього цибулю, нарізану півкільцями, обсмажити у вершковому маслі і рівномірно розкласти на помідорах. Посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаними часником, зеленню петрушки, селери і кропу, залити збитою сметаною і запікати в гарячій духовці 20 хвилин. До столу піцу подати теплою.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, масло вершкове -150 г, яйце - 1 шт., Цукор - 20 г, сіль - 4г.

Начинка для піци: перець червоний солодкий (стручки) - 5 шт., Жовтий перець солодкий (стручки) - 5шт., Помідори консервовані - 6 шт., Кріп, петрушка, селера (зелень) - по 1 ст. ложці, масло вершкове - 30 г, сметана -150 г, цибуля ріпчаста - 3 шт., часник - 3 зубки, перець червоний гіркий, сіль - за смаком.


Піца "Провансаль" 

Розчинити дріжджі в невеликій кількості теплої води, змішати з просіяним борошном, що залишилася водою і рослинною олією, посолити. Вимісити тісто і поставити підходити приблизно на 30 хвилин. Обсмажити цибулю, часник і червоний перець. Інші інгредієнти начинки нарізати і змішати з тертим сиром і смаженими овочами. Тісто розкачати на змазаному маслом деку і викласти на нього начинку. Поставити піцу в нагріту духовку і випікати при 180 ° С приблизно 40 хвилин до золотистого кольору.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, дріжджі - 20 г, вода (тепла) - 110 г, олія - 4 ст. ложки, сіль.

Начинка для піци: сир Рікотта - 70 г, сир моцарелла - 70 г, шинка - 50 г, карбонад - 50 г, маринована яловича вирізка - 50 г, помідори - 2 шт., Кабачок цукіні - 100 г, свіжі шампіньйони - 100 г ., смажені часник і цибуля - 3 ст. ложки, смажений червоний перець - 3 ст. ложки.


Піца з шинкою і яблуками 

Приготувати дріжджове тісто на опарі, розкачати в пласт, викласти на деко і змастити томатним соусом. Нарізати соломкою шинку, цибулю кільцями і рівномірно викласти на тісто; наступний етап - нарізані скибочками яблука, останній шар - тушковані в оливковій олії помідори з подрібненим часником і спеціями. Зверху піцу залити сумішшю з збитого яйця з тертим сиром і запікати в гарячій духовці 40 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 39 г, яйця - 2 шт., Масло рослинне - 1 ст. ложка, дріжджі - 15 г, цукор - 1ч. ложка, молоко - 120 г, сіль - 0,5 ч. ложки.

Начинка для піци: шинка - 300 г, яблука - 4 шт., Сир (тертий) - 100 г, оливкова олія - 1 ст. ложка, томатний соус - 1 ст. ложка, яйце - 1 шт., помідори - 2 шт., цибуля ріпчаста - 2 шт., часник - 1 зубок, перець чорний мелений, сіль.


Піца з шинкою і ананасом 

Замісити дріжджове тісто, розкачати в пласт і викласти на лист, змащений жиром. Шинку нарізати кубиками і рівним шаром викласти на тісто. Посипати дрібно нарізаним солодким перцем. Зверху викласти гуртки ананаса так, щоб вони покривали всю поверхню, потім змастити майонезом і запікати в гарячій духовці 20 - 25 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 30 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2 ч. ложки, молоко - 500 г, сіль.

Начинка для піци: шинка - 300 г, ананас - 6 кружечків, майонез - 4 ст. ложки, перець солодкий (стручки) - 3 шт., сіль.


Піца з беконом і кольоровою капустою 

Приготувати листкове тісто, розкачати в пласт і викласти у форму для випічки, змащену жиром. Бекон порізати кубиками і викласти на тісто. Моркву і цибулю порізати кружечками, змішати, додати порізану на невеликі шматочки цвітну капусту, сіль, перець і викласти рівним шаром на бекон. Сир змішати зі збитими яйцями і покрити цією сумішшю поверхню піци. Запікати в гарячій духовці 25-30 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, цукор - 30 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Сметана - 125 г, сіль - 3 р.

Начинка для піци: бекон - 200 г, сир нежирний - 600 г, капуста цвітна - 300 г, яйця - 2 шт., Морква - 2 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Перець чорний мелений, сіль.


Піца з шинкою

Замісити дріжджове тісто на опарі, дати підійти, ще раз ретельно вимісити, розкачати в пласт завтовшки 5 мм і викласти на лист, змащений жиром. Помідори нарізати навпіл, шинку - кубиками. Коріння петрушки ретельно вимити, очистити, нарізати невеликими скибочками і відварити в овочевому бульйоні. Збити сметану, додати до неї зелена цибуля, тертий сир, сіль і перець на смак, перемішати. Тісто змастити сметанному сумішшю, рівномірно викласти шинку, зверху розкласти половинки помідорів і корені петрушки. Запікати в гарячій духовці 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, олія - 1 ст. ложка, дріжджі - 10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, вода (тепла) - 125 р.

Начинка для піци: шинка (копчена) - 200 г, сир (тертий) - 4 ст. ложки, сметана - 300 г, бульйон (овочевий) - 200 г, помідори (дрібні) - 6 шт., петрушка (корінь) - 2 шт., цибуля зеленим - 6 ст. ложок, перець чорний мелений, сіль - за смаком.


Піца з сосисками і помідорами

Перемішати дрібно нарізані сосиски, цибуля і зелень петрушки. Суміш викласти шаром товщиною 2 см в глиняну миску, натерту часточкою часнику і змащену вершковим маслом, і поставити без кришки в гарячу духовку на 20-25 хвилин. На столі просіяти борошно, зробити лунку, покласти підготовлені дріжджі, сіль, ретельно перемішати, додати маленькі шматочки вершкового масла або маргарину, молоко, поставити в тепле місце на 2 години. Розкотити коло завтовшки 2 см. З духовки вийняти миску з сумішшю, зверху покласти дрібно нарізані помідори, заправлені сіллю і чорним меленим перцем, на помідори укласти коло з тіста, притиснути тісто по краях. Змазати распушенним вершковим маслом і поставити в дуже гарячу духовку на 15 - 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове (або маргарин) - 50 г, дріжджі - 25 г, молоко - 220 г, сіль.

Начинка для піци: сосиски - 500 г, цибуля ріпчаста - 1 шт., Петрушка (зелень, поросяти, ягняти) - 3 ст. ложки, помідори (очищені) - 450 г, масло вершкове - 50 г, часник - 1 зубок, перець чорний мелений, сіль.


Піца з бараниною і помідорами 

Листкове тісто розкачати в пласт і викласти на деко. Баранину порізати соломкою, цибулю кільцями, змішати, додати відварний рис, рубаний часник з вареним яйцем, сіль, перець, ще раз перемішати і рівним шаром викласти на тісто. Помідори очистити від шкірки, ретельно розім'яти і покрити начинку отриманою томатною пастою, зверху посипати тертим сиром. Запікати в гарячій духовці 30 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, цукор - 20 г, масло вершкове - 135 г, яйце - 1 шт., Сіль - 4г.

Начинка для піци: баранина (пісна) - 250 г, рис - 250 г, сир твердий - 200 г, яйце - 1 шт., Помідори - 5 шт., Цибуля ріпчаста - 1 шт., Часник - 3 зубки, перець чорний мелений , сіль - 2 р.


Піца з м'ясним фаршем

Приготувати дріжджове тісто, дати йому підійти і покласти його на всю поверхню змащеного маслом дека, ще раз дати підійти і змастити олією. М'ясний фарш рівномірним шаром покласти на пласт тіста, покрити його кружками помідорів та цибулі. Нарізати плавлений сир кубиками або кружками, рівномірно розкласти поверх інших продуктів і приправити прянощами. Випікати на середньому вогні.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 350 г, дріжджі - 20 г, цукор - 1 ч. ложка, молоко - 3-4 ст. ложки, яйця - 2 шт., маргарин - 40 г, сіль.

Начинка для піци: масло рослинне - 50 г, фарш м'ясний - 250 г, помідори (очищені від шкірки і нарізані кружальцями) - 400 г, цибуля ріпчаста - 2 шт., Сир плавлений - 125 г, перець чорний мелений, сіль.



Піца з ковбасою і маринованими овочами

Дріжджі розвести в 0, 5 л теплої води, додати яйце, перемішати, додати сіль. Замінити тісто консистенції густої сметани і поставити в холодильник на 1-2 години. Після чого тісто рівномірно розлити по листу, змащеному жиром, і поставити в духовку на 5-7 хвилин до утворення світло-золотистої скоринки. Потім тісто вийняти, густо змастити його томатним соусом і рівномірно викласти на нього дрібно нарізану ковбасу, нарізані невеликими шматочками перець, морква, гриби, пук, нарізану кільцями. Піцу Зверху посипати тертим сиром, черемшею, поставити в духовку і довести до готовності.

Тісто для піци: борошно пшеничне -150 г, яйце - 1 шт., Дріжджі - 50 г, вода (тепла) - 100 г, сіль - 1ч. ложка.

Начинка для піци: ковбаса - 300 г, сир твердий - 150 г, морква (гостра) - 50 г, перець солодкий маринований - 50 г, гриби мариновані - 50 г, черемша - 50 г, томатна паста - 100 г, цибуля ріпчаста -- 3 шт., перець чорний мелений, сіль.


Піца «Тоскана» 

Замісити тісто, розкачати в пласт і викласти на змащений жиром лист. Індичку дрібно порізати і викласти рівномірним шаром на тісто. Приправити спеціями. Грейпфрути очистити, видалити шкірочку, злегка віджати сік і шаром м'якоті покрити індичку. Зверху посипати тертої морквою, потім дрібно нарізаними шматочками кабачків. Залити піцу сметаною, помістити в духовку і запікати 20 - 25 хвилин до готовності.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 150 г, яйця - 2 шт., Цукор - 1 ст. ложка, вода - 50 г, сіль.

Начинка для піци: м'ясо індички - 400 г, сметана - 250 г, грейпфрут - 2 шт., Кабачки - 200 г, морква - 3 шт., Перець чорний мелений, сіль.


Піца з індичкою 

Замісити дріжджове тісто на опарі, розкачати в пласт завтовшки 5 мм і викласти на лист, змащений жиром. Змішати протерті помідори зі спеціями, додати трохи масла, прогріти на сковороді і рівномірно викласти на тісто. М'ясо індички нарізати дрібними шматочками, обсмажити в олії, посолити і покласти на помідори. Порізану кубиками овечий сир і дрібно нарізаний солодкий перець змішати з квасолею, кукурудзою і розкласти рівним шаром на м'ясо індички. Зверху посипати тертим сиром. Запікати в гарячій духовці 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 400 г, дріжджі - 20 г, вода - 200 г, олія - 4 ст. ложки, сіль.

Начинка для піци: м'ясо індички - 400 г, вершкове масло або маргарин - 50 г, помідори - 400 г, овечий сир - 250 г, перець солодкий (стручки) - 4 шт., Квасоля стручкова - 100 г, кукурудза (маринована) -- 100 г, сир твердий (тертий) - 200 г, майонез - 4 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль.


Піца з куркою і майонезом 
 

Приготувати дріжджове тісто і розкачати його в пласт діаметром 50 см. Дрібно посікти цибулю та моркву, обсмажити до готовності і рівномірно викласти на тісто. М'якоть курчати або курки відокремити від кісток, дрібно порізати і викласти другим шаром. Третій шар начинки - крупно порізані помідори та солодкий перець. Змішати майонез з подрібненим часником і змазати їм піцу. Запікати в гарячій духовці 20 хвилин. Готову піцу прикрасити зверху рубаною зеленню.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, дріжджі - 10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, молоко -110 г, сіль - 0, 5 ч. ложки.

Начинка для піци: м'ясо куряче (відварне) - 400 г, масло вершкове - 50 г, майонез - 6 ст. ложок, перець солодкий (стручок) - 1 шт., помідори - 3-4 шт., морква - 2 шт., цибуля ріпчаста - 1 шт., часник - 2-3 зубки, петрушка (зелень), кріп, перець чорний мелений , сіль.


Піца з копченою рибою 

Замісити тісто з борошна, дріжджів, розчинених в теплому молоці, яєць, цукру і ретельно вимісити, щоб не було грудок. Додати злегка підігріте масло і іще раз вимісити. Дати тесту підійти. Рибу очистити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Яблука очистити від шкірки, видалити серцевину й нарізати кільцями товщиною 0,5 см. Цибулю дрібно нарізати і злегка підрум'янити у вершковому маслі. Сир натерти на крупній тертці. Тісто розкачати в пласт і викласти на лист, змащений жиром. Рівномірно шарами по всій поверхні викласти цибулю, потім рибу. Зверху змастити все сметаною, розкласти в один шар скибочки яблук і приправити сухими спеціями. Посипати піцу тертим сиром і запікати в гарячій духовці 20 - 25 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 280 г, дріжджі - 25 г, масло вершкове - 50 г, цукор - 2ч. ложки, яйця - 3 шт., молоко - 100 г, сіль.

Начинка для піци: риба (копчена) - 250 г, сир (твердий) - 50 г, яблука (кислих сортів) - 3 шт., Сметана - 2 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 1 шт., лавровий лист, перець чорний мелений, сіль.


Піца з тунцем і маслинами 

Замісити дріжджове тісто на опарі, розкачати і викласти на змащений жиром лист. Помідори нарізати на дрібні шматочки, додати подрібнений часник, тертий сир «Пармезан», перець, сіль - до смаку і ретельно перемішати. Отриману масу викласти на тісто, зверху розкласти м'ясо тунця, розділена на дрібні шматочки, маслини та цибулю, нарізану кільцями. Піцу посипати тертим сиром і запікати в гарячій духовці 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, олія - 1 ст. ложка, дріжджі - 10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, вода (тепла) - 100 г, сіль - 0,5 ч. ложки.

Начинка для піци: Тунець в олії - 300 г, сир твердий (тертий) - 300 г, сир «Пармезан» (тертий) - 2 ст. ложки, помідори - 1 кг, цибуля ріпчаста - 4 шт., маслини - 30 шт., часник, перець чорний мелений, сіль.


Піца з оселедцем і стручкової квасолею 

Приготувати дріжджове тісто, розкачати в пласт і викласти на деко. Картопля очистити, нарізати кружальцями завтовшки 5 мм і шаром викласти на тісто. Дрібно нарізані оселедець і цибулю перемішати і викласти другим шаром начинки. Квасоля, попередньо обшпарену окропом, підсушити і викласти наступним шаром. Піцу змастити майонезом і запікати 20 - 25 хвилин при температурі 200 ° С.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2ч. ложки, молоко - 100 г, сіль.

Начинка для піци: оселедець малосолона (філе) - 8 шматочків, квасоля стручкова - 600 г, картопля - 4 шт., Цибуля ріпчаста - 2 шт., Майонез - 4 ст. ложки, сіль.


Піца з макаронами та креветками 

Приготувати дріжджове тісто, розкачати в пласт і викласти на деко, злегка загнув краю. Макарони відварити і змішати з креветками, додати дрібно нарізану і обсмажені цибулю, залити лимонним соком і залишити на 15 - 20 хвилин. Після чого викласти на тісто, залити сметаною, посипати тертим сиром і запікати в духовці 15 - 20 хвилин. Готову піцу прикрасити подрібненою зеленню.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2ч. ложки, молоко - 100 г, сіль.

Начинка для піци: макаронні вироби фігурні - 200 г, креветки (варені) - 400 г, сир (тертий) - 100 г, сметана - 200 г, лимон (сік) - 1 шт., Цибуля ріпчаста - 2 шт., Петрушка ( зелень), кріп, сіль.


Піца з рибою і авокадо

Приготувати дріжджове тісто, розкачати в пласт і викласти на лист, змащений жиром. Філе тріски відварити в 1 л води, приправивши сіллю, перцем, лавровим листом і 1 ст. ложкою оцту, остудити. Листя салату і крес-салату вимити, відокремити від стебел, порізати і заправити залишилися оцтом. Дрібно нарізати філе тріски, салаки і цибулю. Авокадо порізати часточками, очистити від насіння, полити білим вином і залишити на 15 хвилин. Викласти на тісто салат, зверху рибу, потім крабів, посипати цибулею. Зверху покласти скибочки авокадо, полити олією і запікати в гарячій духовці 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2ч. ложки, молоко - 100 г.

Начинка для піци: тріска (філе) - 600 г, краби - 100 г, салака в олії (філе) - 30 г, вино біле - 70 г, оцет - 3 ст. ложки, масло рослинне - 2 ст. ложки, авокадо - 3 шт., салат листовий - 1 качан, цибуля ріпчаста - 1 шт., цукор - 1ч. ложка, лавровий лист, перець чорний мелений, сіль.


Піца з тунцем і помідорами

Замісити дріжджове тісто, розкачати в пласт і викласти на деко, трохи загнув краю. Подрібніть рибу і рівномірно викласти на тісто. Зверху покласти нарізані дрібними часточками помідори. Солодкий перець очистити від насіння, нарізати півкільцями, посипати ним піцу, прикрасити маслинами і дрібно нарізаною зеленню петрушки. Зверху политі маслом, змастити майонезом і запікати в гарячій духовці 15 - 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2ч. ложки, молоко - 100 г.

Начинка для піци: Тунець (консерви) - 185 г, оливкова олія - 2 ст. ложки, майонез - 3 ст. ложки, маслини - 2 ст. ложки, помідори (великі) - 4 шт., перець солодкий (стручки) - 2 шт., петрушка (зелень), перець чорний мелений, сіль.


Піца з цибулею і сиром

Замісити тісто з масла, сметани, борошна. Розділити його на 3 рівні частини. Кожну частину розкачати у вигляді тонко гуртка, покласти на лист, поверхню тіста cмазать жовтком, покласти в центр гурток помідори, посолити, навколо розташувати у вигляді квітки овальні скибочки ріпчастої цибулі, злегка обсмаженого з обох сторін, потім «намисто» з гуртків помідора і, нарешті, по краю - «ланцюжок» з кубиків сиру. Частина сиру можна натерти на дрібній тертці і посипати ним піцу. Можна приготувати піцу інакше. Все тісто розкачати у вигляді прямокутника за розміром дека, поверхню змастити жовтком, покласти начинку, спекти. При подачі нарізати на шматки і викласти їх на блюдо. Випікати в духовці при температурі 230 - 240 ° С до готовності. При випічці кубики сиру злегка оплавляються і утворюють мереживну крайку піци. Подавати піцу гарячої до чаю або кави.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 350 г, масло вершкове - 200 г, сметана - 200 г.

Начинка для піци: цибуля ріпчаста - 5 шт., Помідори - 3 шт., Сир твердий - 200 г, петрушка (зелень), перець чорний мелений, сіль - 3 р.


Піца з сиром 

Приготувати ніжне листкове тісто, розкачати його у формі листа, покласти на сковороду, змащену жиром, закривши дно і стінки. Покрити сиром, нарізаним скибочками, яйцями, збитими з сіллю, перцем і молоком. Загнути по краях, поставити і духовку з помірною температурою на 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 1 шт., Молоко - 120 г, сіль - 3 р.

Начинка для піци: швейцарський сир - 150 г, яйця - 3 шт., Молоко - 120 г, перець чорний мелений, сіль.


Піца «Калцоне» 

Приготувати дріжджове тісто на опарі. Розкотити 4 однакових шару у формі кіл. Змазати деко жиром і викласти кола з тіста, просочивши їх оливковою олією. Приготувати начинку, для чого твердий сир натерти на тертці, перемішати з майонезом і збитими яйцями, додати сіль, перець. М'який сир і салямі порізати кубиками, змішати з 2 ст. ложками тертого сиру. Пармезан додати до сирної маси і перемішати. Начинку розділити на 4 частини і викласти на одну половинку кожного кола, зверху накрити, загорнувши, другу половинку. Складені краю щільно з'єднати, зверху тісто змастити залишками масла, викласти протерті помідори, посипати спеціями і запікати в гарячій духовці 20 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, олія - 1 ст. ложка, дріжджі - 10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, вода (тепла) - 100 г, сіль.

Начинка для піци: сир (твердий) - 300 г, сир (м'який) - 100 г, сир (тертий) - 4 ст. ложки, салямі - 200 г, помідори (протерті) - 4 ст. ложки, яйця - 4 шт., оливкова олія - 5 ст. ложок, майонез - 2 ст. ложки, прянощі, перець чорний мелений, сіль


Піца по-селянськи 

Відварний картоплю пропустити через м'ясорубку, викласти на дошку і ретельно перемішати з борошном. У центрі зробити лунку, влити яйце, распушенное вершкове масло або маргарин, посипати тертим сиром, сіллю, перцем і додати дріжджі, розведені теплим молоком. Замісити ніжне тісто, накрити його рушником і поставити в тепле місце на 2 години. Після чого тісто розкачати на столі або дошці в пласт, покласти на сковороду діаметром 24 - 26 см і висотою стінки 5 см, змащену вершковим маслом, таким чином, щоб покрити дно і стінки сковороди. У миску покласти дрібно нарізані ковбасу, шинку, плавлені сирки, сир, додати збиті яйця, молоко, тертий сир, перець, сіль і ретельно все перемішати. Отриману начинку рівномірно викласти на тісто, закрити його по краях і запікати в гарячій духовці 40 - 45 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 300 г, картопля - 300 г, масло вершкове (або маргарин) - 50 г, сир (тертий) - 2 ст. ложки, яйце - 1 шт., дріжджі - 20 г, молоко (тепле) - 110 г, перець чорний мелений, сіль.

Начинка для піци: сир плавлений - 300 г, сир твердий - 50 г, ковбаса - 50 г, шинка - 50 г, яйця - 2 шт., Молоко - 200 г, перець чорний мелений, сіль - за смаком.


Піца з плавлених сирків 

Замісити дріжджове тісто на опарі, дати підійти і ще раз ретельно вимісити. Після чого тісто розкачати в тонкий пласт, викласти не лист, змащений жиром, загнув краю з боків. Відварене філе курки або яловичини пропустити через м'ясорубку. Якщо для начинки береться риба відварна або консерви в маслі, то їх треба подрібнити. Плавлені сирки нарізати тонкими скибочками, сир натерти на тертці. Часник подрібнити, додати сметану і перемішати. За тісто рівномірним шаром викласти плавлені сирки, на них покласти м'ясну або рибну начинку, залити зверху сумішшю з сметани з часником і пишу посипати тертим сиром. Запікати в духовці на середньому вогні 35 - 40 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, олія - 1 ст. ложка, дріжджі - 10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, вода - 100 г, сіль.

Начинка для піци: сир плавлений - 300 г, сир (твердий) - 200 г, м'ясо (або риба) - 100 г, сметана - 200 г, часник - 3 зубки, сіль - 0,5 ч. ложки.


Піца з грибами 

Дріжджове тісто розкачати в пласт товщиною 1 см, викласти на змащений маслом лист або форму, потім на тісто покласти томатне пюре, зверху - дрібно нарізані свіжі гриби (гриби можна і попередньо відварити), на смак посипати перцем, скропити олією і посолити. Запікати піцу в добре нагрітій духовці 30-40 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 300 г, дріжджі - 15 г, вода - 100 г, яйце - 1 шт., Сіль.

Начинка для піци: гриби свіжі - 500 г, пюре томатне - 300 г, перець чорний мелений, сіль.


Піца з грибами та цибулею 

Приготувати дріжджове тісто, розкачати в пласт рівним шаром завтовшки 0,6-0,7 см за розміром дека. Розкотити джгутик з цього ж тесту, укласти по бортику піци, змастити жовтком. На поверхні тіста рівномірно розподілити начинку з окремо обсмажених і змішаних грибів та цибулі. Збити яйця, змішати з молоком, соком лимона, приправити сіллю, перцем, додати дрібно нарубану зелень петрушки і отриманою масою залити начинку. Випікати до готовності. Подавати піцу гарячої до грибного бульйону, чаю, кави.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 200 г, дріжджі -10 г, цукор - 0,5 ч. ложки, молоко -100 г, сіль - 0,5 ч. ложки.

Начинка для піци: гриби свіжі - 600 г, масло вершкове - 3 ст. ложки, яйця - 3 шт., молоко -110 г, лимон (сік) - 1 ст. ложка, петрушка (зелень) - 2 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 3-5 шт., перець чорний мелений, сіль.


Піца з печерицями і зеленим горошком 

Замісити дріжджове тісто, розкачати його в пласт і викласти на деко. Печериці розрізати навпіл, шинку - кубиками, винограді розрізати на половинки і видалити кісточки, помідори порізати крупними часточками. Змішати зелений горошок, печериці, виноград і викласти на тісто. Наступним шаром викласти шинку, потім помідори. Зверху змастити майонезом і посипати зеленню петрушки. Запікати в гарячій духовці 20-25 хвилин.

Тісто для піци: борошно пшеничне - 250 г, масло вершкове - 50 г, яйця - 2 шт., Дріжджі - 25 г, цукор - 2ч. ложки, молоко - 100 г, сіль.

Начинка для піци: печериці - 200 г, шинка -150 г, горошок зелений - 300 г, виноград (кислих сортів) - 200 г, майонез - 4 ст. ложки, помідори - 4 шт., петрушка (зелень), сіль.


Рецепт картопляної піци 

Відварити картоплю в шкірці, очистити його, розім'яти на столі або дошці, ретельно перемішати з борошном. У центрі зробити лунку, влити яйце, распушенное вершкове масло або маргарин, посипати тертим сиром, сіллю, перцем, додати 0,5 ч. ложки соди, гашеного оцтом. Замісити ніжне тісто, покрити його рушником і поставити в тепле місце на 2 години. Потім розкачати на столі або дошці, покласти на сковороду діаметром 24 - 26 см, висотою 5 см, (мазати вершковим маслом, таким чином, щоб покрити дно і стінки сковороди. У миску покласти, дрібно нарізані ковбасу, шинку, сирки, сир, тертий сир, залити яйцями і молоком, посолити, поперчити і добре збити. Начинку викласти на тісто, закрити його по краях, поставити в гарячу духовку на 40 - 50 хвилин. Подавати в гарячому вигляді.

Тісто для піци: картопля - 300 г, борошно пшеничне - 300 г, масло вершкове - 250 г, яйця - 4 шт., Сир (тертий) - 2 ст. ложки, молоко (тепле) - 100 г, оцет - 0,5 ч. ложки, сода, сіль.

Начинка для піци: ковбаса - 50 г, шинка - 50 г, сир плавлений - 300 г, сир твердий - 50 г, сир (тертий) - 3 ст. ложки, яйця - 2 шт., молоко - 120 г, перець чорний мелений, сіль.


Піца з м'ясом чи рибою по-русски 

У кефір додати яйця, сіль, соду, цукор, всипати просіяне борошно, замісити тісто, вилити у змащену олією форму. Зверху укласти м'ясну або рибну начинку (чи ковбасу, або відварну курку, або рибні консерви в маслі і т. д.), потім нарізану кільцями ріпчасту цибулю, помідори і болгарський перець. Посолити, поперчити до смаку. Засипати тертим сиром і залити сумішшю майонезу зі сметаною. Випікати в духовці на середньому вогні 25-30 хвилин.

Тісто для піци: 2 склянки пшеничного борошна, 1 стакан кефіру, 2 яйця, 1 ч. ложка цукру, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ч. ложки солі.

Начинка для піци: будь-яке м'ясо чи риба, 2 цибулини середніх розмірів, 2 помідори, 2 солодких болгарських перцю, 2 склянки тертого твердого сиру, 3 ст. ложки майонезу, 2 ст. ложки сметани, спеції, сіль за смаком.


Піца «Швидка» 

Помідори помити і нарізати кружальцями. Хліб намазати вершковим маслом, покласти на нього кружечками помідори, зверху шматочки ковбаси, посипати раскрошенную сиром. Піцу запекти в духовці так, щоб сир розплавився.

Тісто для піци: 4 скибочки хліба.

Начинка для піци: 2 стиглих помідори, 2 ст. ложки вершкового масла, 12 шматочків ковбаси, 120 г сиру.

imbf.info